Orange sponsorizeazã festivalul Medieval "Cetãti Transilvane"

23 ian. 2010
/ /
Orange sponsorizeazã festivalul Medieval "Cetãti Transilvane"

Orange sponsorizeazã festivalul Medieval "Cetãţi  Transilvane"

Bucureşti, 24 august 2006. Orange, liderul telecomunicatiilor mobile din România, este sponsorul principal al Festivalului Medieval "Cetãti Transilvane", care va avea loc între 25 si 27 august în centrul vechi al orasului Sibiu.

Ajuns la a sasea editie, festivalul de anul acesta este dedicat trubadurilor si menestrelilor, figuri reprezentative pentru perioada medievalã. Devenit international de la a treia editie, Festivalul Medieval "Cetati Transilvane" aduce în viitoarea capitala culturalã europeanã trupe din Franta, Italia, Suedia, Slovenia, Polonia si Cipru.

Atmosfera de sarbãtoare istoricã va fi recreatã prin lupte (turniruri cavaleresti, haiduci, cascadori), spectacole (piese de teatru, dansuri, demonstratii cu fachiri si jongleri, artificii), concerte (muzicã medievalã, coralã, menestreli, orgã) si vizite în locuri medievale, obiective istorice si muzee. Nu vor lipsi paradele în costume medievale, cu steaguri si blazoane, alaiul leprosilor si ciumatilor, al vrajitoarelor si al nebunilor, paradele de domnite si cavaleri, bufoni, cardinali si oficialitãti. Festivalul va prilejui si manifestari precum expozitii de picturã, icoane si fotografie, târgul mestesugarilor, proiectii de filme documentare si istorice, conferinte tematice si lansãri de carte. Peste toate acestea, strada vinului va oferi iubitorilor acestei licori momente unice de degustare si achizitionare a celor mai bune sortimente românesti.

"Cetatea Sibiului va retrai weekendul acesta atmosfera fascinanta a evului mediu. Cultura, traditiile, obiceiurile si istoria locale vor fi ilustrate prin manifestari ce vor aduce din nou epoca medievala pe strazile Sibiului. Orange inseamna comunicare, inclusiv a valorilor istorice si culturale iar prin contributia noastra la organizarea festivalului dorim sa ne asiguram ca acest eveniment se va bucura de o lunga traditie", a spus Thierry Millet  - Director Comercial Orange România.

Categorii