Politia Romana si Orange - parteneri pentru comunitate

23 ian. 2010
/ /
Politia Romana si Orange - parteneri pentru comunitate

Poliţia Româna şi Orange - parteneri pentru comunitate

Bucureşti, 3 iulie 2006. Clientii Orange vor putea urmari gratuit pe telefon traficul de pe DN1 prin intermediul unei solutii tehnice furnizate de Alcatel.

Astazi, 3 iulie a.c., Politia Romana si Orange Romania au semnat un protocol de colaborare care are ca obiect trasmiterea in sistem streaming live direct pe telefonul mobil a imaginilor preluate de la sistemul de supraveghere video a traficului de pe DN1 catre toti clientii Orange posesori ai unui telefon compatibil

Acest parteneriat a devenit operational pe baza solutiei tehnice furnizate de Alcatel, iar realizarea acestuia este justificata de satisfacerea nevoii permanente de informare a cetatenilor cu privire la conditiile de trafic pe drumurile publice, in conformitate cu principiul transparentei institutionale. Astfel, clientii Orange vor putea vizualiza direct pe telefonul mobil, in portalul wap Orange World, imagini surprinse in timp real de camerele de supraveghere de pe DN1, fiind permanent informati despre conditiile de trafic (aglomerari, ambuteiaje, devieri, restrictii de circulatie etc.).
Initiativa de cooperare se incadreaza in conceptul de e-government si reprezinta o transpunere in practica a politicii de parteneriat public-privat a Politiei Romane. Mai mult decat atat, semnatarii protocolului si-au manifestat intentia de a extinde aceasta colaborare, prin analizarea posibilitatilor de dezvoltare de noi servicii, la dispozitia cetatenilor, cum ar fi interogarea bazelor de date de interes public ale Politiei Romane, prin intermediul serviciului de mesaje scurte (bunuri si persoane disparute sau urmarite, autovehicule sustrase etc).

"Acest parteneriat este o materializare a politicii apropierii de comunitate (community policing) pe care Politia Romana o promoveaza in contextul reformei institutionale si alinierii la standardele europene. Nu ne vom opri aici. Suntem constienti ca exista cetateni carora trebuie sa le acordam o atentie deosebita, si ma refer aici la persoanele in varsta, cele cu handicap sever ori alte disabilitati. Pentru ei vom initia un proiect pilot, in baza caruia, prin intermediul operatorului de telefonie mobila, vor primi un aparat, cu o cartela speciala, dedicat exclusiv apelarii Sistemului National Unic de Apeluri de Urgenta -112", a declarat Seful Politiei Nationale, chestor principal de politie Dan-Valentin FATULOIU.

Domnul Richard Moat - Director Executiv Orange Romania a spus: "Suntem foarte incantati ca prin aceasta colaborare putem sa oferim clientilor nostri un serviciu unic pe piata romaneasca. Am observat interesul clientilor nostri pentru transmisiunile in direct din Orange World - fie ca acestea sunt programele celor 13 posturi de televiziune si 4 posturi de radio disponibile, concerte, meciuri de fotbal sau imagini captate de camera din Piata Victoriei. Credem ca imaginile transmise de camerele de supraveghere de pe DN1 vor suscita si mai mult interes, in special datorita naturii informatiilor."

Dl.Dan Bedros, Presedinte Director General Alcatel Romania, a spus: "Alcatel Romania a realizat solutia completa de supraveghere a traficului pe DN1, presupunand proiectare, instalare, punere în functiune, testare, training si management de proiect. Prin lansarea acestui nou serviciu am demonstrat inca o data competenta noastra de a furniza solutii tehnice de cel mai inalt nivel clientilor nostri si impreuna cu partenerii nostri suntem gata sa oferim cetatenilor din Romania accesul la informatii de larg interes".

Categorii