/

Prima transmisiune live prin 5G realizată de PRO TV prin parteneriatul cu Orange Business Services

26 apr. 2021

Weekendul acesta a avut loc prima transmisiune TV Live în mișcare prin intermediul unei rețele 5G, iar PRO TV a ales Orange Business Services ca partener tehnologic. Datorită soluției folosite, echipa tehnică PRO TV a reușit să atingă un standard înalt de calitate a imaginilor video pe întreaga perioadă a difuzării, prin utilizarea echipamentelor portabile de transmisiune și a conectivității Orange 5G cu bandă garantată. Evenimentul s-a desfășurat pe un traseu de peste 15km, în București, beneficiind astfel de acoperirea 100% a orașului cu 5G, inclusiv în interiorul Arenei Naționale.

Viteza comparabilă cu cea a fibrei optice, latența scăzută și capacitatea de a gestiona lățimea de bandă acordată unui utilizator, demonstrează viabilitatea conectivității 5G pentru companii media, precum PRO TV, dar mai ales ajută la o simplificare semnificativă a proceselor și echipamentelor necesare la o transmisiune live de înalta calitate.

Soluția Orange Business Service de broadcasting 5G - simplificare fără compromisuri în calitatea video

„Așteptăm de mult timp lansarea în România a tehnologiei 5G care să ne permită transmisiuni video live la calitate de broadcast, în special pentru filmările cu camere în mișcare care necesită o structură tehnică complexă pe care ne-am dorit întotdeauna să o simplificăm. Colaborarea cu Orange ne-a arătat că tehnologia 5G e pregătită să servească nevoia de calitate fără compromisuri, pe care PRO TV își dorește să o ofere clienților săi”, a declarat domnul Bogdan Andreescu, Director Tehnic PRO TV.

„PRO TV este sinonim cu cele mai înalte standarde în media, iar deschiderea spre utilizarea unor noi tehnologii precum 5G demonstrează calitatea rețelei și oportunitățile oferite afacerilor pentru simplificare fără compromisuri la nivel de calitate. Rețeaua Orange 5G a fost extinsă în 2020, iar astăzi este prezentă în 15 orașe din România, Bucureștiul fiind 100% acoperit. În prezent, infrastructura 5G oferă afacerilor o alternativă de conectivitate, fără cabluri, la viteze de până la 1,2 Gbps. Inovațiile Orange 5G continuă și datorită eforturilor de cercetare făcute în domeniu. Tocmai am deschis primul laborator 5G din România, în colaborare cu Institutul de Cercetare Campus al UPB, un spațiu dotat cu cea mai avansată arhitectură de rețea, care permite testarea soluțiilor bazate pe 5G și deschide oportunități de dezvoltare pentru companii” – Florin Popa, Director B2B Orange România.

Mai multe detalii despre conectivitatea 5G Orange: https://www.orange.ro/tehnologii/5g

Categorii