se caută noi talente la Premiile Orange pentru Tinerii Muzicieni

24 ian. 2010
/ /
se caută noi talente la Premiile Orange pentru Tinerii Muzicieni

se caută noi talente la Premiile Orange pentru Tinerii Muzicieni

Bucureşti, 22 aprilie 2009. Până pe 25 mai, elevii şi studenţii se pot înscrie în concursul de muzică clasică „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni”, ajuns la a IV-a ediţie. Nouă dintre cei mai talentaţi tineri artişti vor fi premiaţi în finala concursului ce se va desfăşura în luna octombrie a acestui an.

Valoarea totală a premiilor este de 60.000 de lei. Laureatul competiţiei va fi premiat cu 25.800 de lei, iar câştigătorii locurilor II si III vor primi 15.050 de lei, respectiv 8.600 de lei. În plus, se vor acorda 5 menţiuni speciale constând în telefoane mobile performante. O noutate a acestei ediţii este decernarea premiului „cel mai promiţător talent”, în valoare de 2.150 de lei.

Concursul de muzică clasică este deschis instrumentiştilor şi soliştilor cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, iar tinerii artişti pot concura în cadrul a trei categorii: instrumente cu coarde, pian şi canto.

Pentru a simplifica procedura de înscriere a participanţilor, Orange pune la dispoziţia acestora adresa de e-mail inscrieri@auditie.ro pentru transmiterea formularului şi a înregistrării demo. Înscrierea în concurs se poate face şi prin poştă sau pe site-ul www.auditie.ro.

Regulamentul competiţiei precum şi informaţiile despre modalitatea de înscriere şi desfăsurarea evenimentului sunt disponibile pe website-ul dedicat  www.auditie.ro şi în materialele distribuite în liceele de profil, ministere şi inspectoratele şcolare.
“Suntem încântaţi să vedem că după doar 3 ediţii “Premiile Orange pentru Tinerii Muzicieni” au devenit un punct de referinţă pentru tinerii artişti care fac primii paşi în construirea unei cariere muzicale. Suntem convinşi că şi în acest an vom avea un număr mare de înscrieri în concurs şi că vom premia tineri artişti ale căror nume vor fi în timp recunoscute nu doar în România, ci şi peste hotare”, a declarat Mirela Bosoi, Communication Manager în cadrul Orange România.

„Pentru mine, concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni“ a reprezentat nu doar o şansă excelentă de afirmare, ci şi o experienţă în urma căreia am câştigat mai multă încredere în forţele proprii şi o imagine mai clară asupra a ceea ce îmi doresc să realizez în viitoarea mea carieră muzicală. Am fost impresionată de buna organizare a concursului, de prezenţa în juriu a unor nume sonore din comunitatea muzicală internaţională, cât şi de posibilitatea unică de a concerta alături de o orchestră profesionistă în finala concursului” declară Adela Liculescu, câştigătoarea premiului I la secţiunea pian din anul 2008 şi cea mai tânără premiantă din toate cele 3 ediţii ale concursului.

Categorii