teste HSUPA realizate cu succes în reteaua Orange

23 ian. 2010
/ /
teste HSUPA realizate cu succes în reteaua Orange

teste HSUPA realizate cu succes în reţeaua Orange

Bucuresti, 17 mai 2007. Orange România a realizat cu succes primele teste privind functionarea HSUPA, tehnologie care asigurã viteze crescute de uplink a datelor, de pânã la 1,92 Mbps.

Primele teste cu tehnologia Huawei s-au desfãsurat în orasul Slatina si au permis realizarea primului apel de date prin tehnologie HSUPA (High Speed Uplink Packet Acces).

Viteza uplink medie obtinutã la trimiterea de 10 ori a unor fisiere de 10 MB în conditiile existentei unui utilizator unic si a unei bune acoperiri radio a fost de 1,1 Mbps. Rezultatele testelor au fost similare si în cazul existentei a doi utilizatori si a unei acoperiri radio bune.

Orange România a anuntat deja cã va lansa pânã la  sfârsitul anului tehnologia HSUPA.

În luna iunie, clientii Orange din 10 orase vor beneficia de acces la internet mobil de mare vitezã prin HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) la viteze de descãrcare de pânã la 3,6 Mbps. Pânã la sfârsitul anului, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi mãritã la 7,2 Mbps. Orange a dezvoltat reteaua HSDPA în Franta, Marea Britanie, Spania si Slovacia.

„Ne propunem sã construim cea mai mare retea de broadband mobil din România  si vom realiza acest lucru prin lansarea unor tehnologii complementare HSUPA/HSDPA/3G/EDGE, astfel încât toti clientii nostri sã beneficieze de aceleasi servicii de calitate oriunde s-ar afla”, a declarat Richard Moat, CEO  Orange România.

Categorii