Cea mai scurtă cale către succes: de la un gând la startup-ul viitorului

/ /
Cea mai scurtă cale către succes: de la un gând la startup-ul viitorului

Ai avut vreodată un gând care nu ți-a dat pace și te-a făcut să-ți zici „Aș putea transforma asta într-o afacere”? Așa începe un startup de succes: dintr-un gând ce se conturează într-o idee care poate ajuta oamenii. Și pasiunea ta nu trebuie să fie singura care îți ține ideea în viață, ci și sprijinul pe care-l poți primi pentru a o dezvolta.

Orange Fab poate fi acest sprijin de care startup-ul tău poate beneficia. Lansat mai întâi în Silicon Valley și extins apoi la nivel mondial, Orange Fab este un program de accelerare de 1 an lansat de Orange. În România, programul rulează din 2017 și are deja 10 startup-uri membre, dar este într-o continuă căutare de startup-uri românești pe care să le asiste și să le scaleze la nivel internațional.

Programul de accelerare Orange Fab se concentrează pe patru direcții de dezvoltare, care au la bază tehnologia și inovația.

  1. Smart Territories

Startup-urile care se concentrează pe tehnologii teritoriale intră în categoria ”Smart Territories”: fie că este vorba de tehnologii care ajută agricultura de precizie, urbanism și mobilitate prin smart cities sau conectivitatea în orașe și la nivel industrial.

  1. Future of Life

Calitatea vieții este o componentă importantă a programului de accelerare Orange Fab, iar startup-urile care se concentrează pe bunăstare (wellbeing), aplicații de sănătate, connected mobility și biotehnologie fac parte din categoria ”Future of Life”.

  1. Security

Deoarece este o companie bazată pe conectivitate, Orange acordă o atenție specială zonei de securitate virtuală (cybersecurity). Startup-urile din programul Orange Fab care se concentrează pe crearea de sisteme, produse și soluții de cybersecurity, dar și pe infrastructuri critice, distribuție de apă, energie și utilități ce țin de securitatea fizică intră în categoria ”Security”.

  1. Networks of the Future

Dezvoltarea conexiunilor umane și tehnologice este o zonă de interes pentru operatorul Orange. De aceea, startup-urile care dezvoltă tehnologii și produse pentru blockchain, API-uri sau interfețe deschise sunt susținute în cadrul programului de accelerare prin categoria ”Networks of the Future”.

Orange Fab România își propune să susțină antrepenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuirea acestora pe plan local și internațional.

Spre exemplu, Appsulate este un astfel de startup de succes din cadrul programului Orange Fab. Alex Negrea și Uli Mittermaier au creat o platformă care ajută și susține organizațiile în combaterea atacurilor cibernetice și împiedicarea pierderii sau furtului de date. Appsulate rulează în cloud, dar și printr-un stick USB și oferă avantaje atât companiilor, cât și angajaților, facilitând flexibilitatea și autonomia în programul de lucru.

Un alt startup Orange Fab a cărui activitate se bazează pe securitatea cibernetcă este Dekeneas. Acesta oferă soluții de securitate folosind inteligența artificială pentru două atacuri informatice complexe: watering hole și cryptojacking.

Orange lucrează direct cu startup-urile din programul de accelerare și le oferă parteneri de business în funcție de nevoile pe care le au. Totodată, startup-urile primesc acces la o bază de clienți potriviți domeniului lor de interes și parteneri în zona de tehnologie.

Dacă ai un gând care ar putea duce la un startup al viitorului, nu ezita să-i dai viață cu ajutorul Programului Orange Fab România. Poate că visul tău este și al altor oameni, iar cu asistența potrivită poate deveni inspirația lor.

Categorii