Proiectul Orange România SA - “ICT Academy”, destinat dezvoltării competențelor din domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor ale angajaților Orange aflați în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 880.856,40 de lei (valoarea totală a proiectului fiind de 1.890.394,00 lei).
Proiectul își propune să îmbunătățească prin formare nivelul de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților Orange România care își desfășoară activitatea în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor, sector economic cu potențial competitiv conform Strategiei Naționale pentru Competitivitate și în domeniul tehnologiei informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, domeniu de specializare inteligentă potrivit Strategiei Naționale de Cercetare-Dezvoltare și Inovare.
Proiectul “ICT Academy”, cod MySMIS 150599, implementat în perioada 11.05.2021 – 10.11.2022, se adresează unui număr de 600 de angajați din cadrul companiei și are ca obiectiv principal creșterea competenței și susținerea expertizei în domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor, TIC, pentru a maximiza impactul afacerii printr-o formare dedicată TIC în domeniul B2B. Scopul programului a fost să devină parte integrată în cadrul procesului de transformare TIC prin care trec angajații Orange și să-i ajute pe aceștia să dobândească abilități TIC superioare.
”Suntem extrem de mândri de faptul că am reușit să obținem această finanțare, ce ne va permite să ducem mai departe proiectele de digitalizare pe care le derulăm deja intern, adresate colegilor noștri din întreaga țară. Echipa din spatele proiectului a depus eforturi cu adevărat intense pentru a demonstra necesitatea ameliorării și continuării procesului de digitalizare destinat angajaților Orange România, iar rigurozitatea și meticulozitatea cu care au fost completate ambele proiecte au dus la acordarea finanțării cu cel mai mare scor. Ne onorează să derulăm aceste proiecte, ale căror roade se vor reflecta în creșterea și dezvoltarea abilităților digitale & ITC ale beneficiarilor programului”, a declarat Luiza Müller, Human Resources Director Orange România.
ICT Academy va îndruma și însoți fiecare angajat în călătoria sa de dezvoltare, oferind context pentru a explora și interacționa cu mediul big data și mediul TIC. Implementarea proiectului se va realiza pe o durată de 18 luni în regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Trainerii proprii specializați, cu experiență în domeniu, vor forma angajații Orange România în cadrul unei serii complexe de cursuri finanțate de Uniunea Europeană.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.