/

Ziua Sustenabilității în România

Astăzi, 27 octombrie, este prima Zi Națională a Sustenabilității în România, ca urma unui demers inițiat, în 2022, de Ambasada Sustenabilității.

La Orange, continuăm să integrăm sustenabilitatea în tot ceea ce facem. Iată câteva dintre inițiativele noastre din călătoria către Zero Carbon până în 2040:

✅ Prin programul de economie circulară “Re”, cu sprijinul clienților, am colectat ~395.000 de telefoane

✅ Am relansat Orange shop Europe House sub un concept sustenabil

✅ Am instalat peste 780 de panouri solare pe 3 centre de interconectare comunicații și centre de date și pe 3 site-uri de rețea

✅ Am semnat primul contract virtual Power Purchase Agreement (vPPA) cu ENGIE Romania, prin care ne asigurăm 30 GWh energie verde anual

✅ Am plantat 10.000 copaci în ultimii 2 ani

Sustenabilitatea ține însă de fiecare dintre noi. Astfel, te încurajăm și pe tine să faci alegeri sustenabile, acasă și la birou:

Activează modul de economisire a energiei

Dacă ți se pare că bateria telefonului se descarcă prea repede în ultimul timp, activează modul de economisire a energiei pentru a extinde durata de viață a acesteia. Pentru rezultate optime, alege să setezi și un grad mai mic de luminozitate a ecranului.

Închide aplicațiile din background

Aplicațiile pe care nu le folosești și rulează în fundal ajung să consume multa energie și să încetinească performanța telefonului tău. Alege să le închizi și să-i oferi o pauză.

Închide device-urile

Știai că atunci când lași device-urile în sleep mode acestea folosesc în continuare electricitate? Un obicei sustenabil, dar care te va ajuta în același timp să ai grijă de device-urile tale, precum laptop-ul, este să le oprești mereu atunci când nu ai nevoie de ele.

Fără Bluetooth, WiFi și GPS activat

Oprește functiile de bluetooth, Wifi și GPS în timp ce dormi sau în orice moment în care nu ai nevoie de ele. Astfel vei economisi energie și îți vei păstra bateria device-ului încărcată pentru mai mult timp.

Fără încărcătoare în priză

Încărcătoarele consumă curent chiar și atunci când nu sunt conectate la un device, fie că e vorba de un telefon sau de un laptop. Nu uita să scoți mereu din priză încărcătorul atunci când nu ai nevoie de el pentru a salva energie.

Categorii