Lansarea Digitaliada - Fundația Orange

22 sept. 2016
/ /
Lansarea Digitaliada - Fundația Orange

Pe 19 septembrie, Fundaţia Orange a dat startul proiectului-pilot Digitaliada ce are ca scop promovarea educaţiei digitale în 10 şcoli gimnaziale din mediul rural.

Proiectul pilot îşi propune să îmbunătăţească rezultatele şcolare ale elevilor şi să crească gradul de implicare la orele de matematică şi TIC prin utilizarea metodelor de “învăţare prin joc”.

În cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Satul Poiana Mărului (jud. Braşov) au participat Liudmila Climoc (CEO Orange Romania), Membrii Consiliului Director al Fundaţiei Orange (Preşedinte -  Dana Deac), echipa proiectului, dar şi elevi, profesori şi membri ai comunităţii locale. La eveniment, invitaţii au avut ocazia să afle mai multe despre Digitaliada şi să testeze, alături de elevii şcolii, materialele digitale propuse.

Proiectul pilot pune la dispoziţia profesorilor din şcolile participante un concept educațional menit să completeze metodele clasice de predare cu resurse bazate pe tehnologie. Cele 10 şcoli participante vor beneficia de un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital și materiale suport pentru Matematică și TIC, un catalog online, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent din partea echipei de proiect.

Până în acest moment, valoarea totală a proiectului – pilot Digitaliada este de peste 350.000 de Euro.

Mai multe informaţii despre Digitaliada, puteţi găsi pe site-ul Fundaţiei Orange.

Categorii