/

Orange anunță finalizarea fuziunii dintre Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A. pe 1 iunie 2024

30 mai 2024

Orange anunță finalizarea fuziunii între Orange Romania S.A. (ORO) și Orange Romania Communications S.A. (OROC), prin absorbția OROC de către ORO. Fuziunea permite crearea unui operator de telecomunicații convergent integrat, începând cu 1 iunie 2024.

Societatea consolidată în urma fuziunii va duce mai departe obiectivul Orange de a deveni furnizorul preferat de servicii integrate, fix-mobil, pe piața românească, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel de afaceri. În același timp, va stimula investițiile și concurența în sectorul telecomunicațiilor din România, ceea ce va aduce, fără îndoială, beneficii societății în ansamblu.

În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deține 80% din capitalul social și drepturile de vot ale entității consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va deține 20% din capitalul social și din drepturile de vot.

De la achiziția în 2021 de către Orange Romania S.A. a 54% din acțiunile operatorului de servicii fixe, Orange Romania Communications (anterior Telekom Romania Communications), Orange a parcurs o serie de pași tehnici importanți, care au permis unificarea canalelor de contact și a experienței clienților OROC, precum și lansarea primei oferte comerciale comune.

Fuziunea aduce modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange și permite companiei să înlăture barierele privind integrarea operațională completă. Astfel, va fi înlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clienților ambelor companii, cât și a sistemelor IT, permițând accelerarea proceselor ce vor crea o experiență îmbunătățită, în cea mai rapidă rețea, pentru toți utilizatorii Orange.

Mai multe detalii privind modificările legale pentru clienți, rezultate în urma fuziunii, sunt disponibile aici: https://orange.ro/informarefuziune.

„Dinamica pieței de telecomunicații aduce beneficii românilor. Această fuziune este o recunoaștere a forței României în ce privește infrastructura de telecomunicații și a potențialului țării noastre de a deveni un hub regional de conectivitate. Prin participația Ministerului în noua companie, vom acționa pentru creșterea calității serviciilor de telecomunicații pentru toți utilizatorii din România”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Fuziunea dintre Orange Romania S.A. și Orange Romania Communications S.A. este un pas major pentru Orange și o realizare importantă în urma dialogului cu Guvernul României. Această fuziune va permite Orange Romania să-și pună în aplicare integral strategia prin care va dezvolta cele mai bune oferte din piață pentru servicii mobile și prin fibră. Mulțumesc călduros celor care au lucrat la finalizarea acestei tranzacții și doresc mult succes noii echipe integrate”, a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, vicepreședinte executiv, CEO al Orange Europe.

„Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu și mă bucur că ne aflăm în fața acestui moment major în istoria Orange Romania. Calea de urmat este acum clară și ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clienților o experiență îmbunătățită, apropiindu-ne și mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferată pentru serviciile convergente în România”, a declarat Julien Ducarroz, CEO Orange Romania.

Categorii