/

Orange Educational Program bilanț 2022: 25 de ani de la prima ediție și 3 noi generații de absolvenți

2 nov. 2022

În 1997, Orange era printre companiile care deschideau un drum în România, acela al implicării în comunitate. Orange Educational Program, proiectul educațional care crește viitoarele generații de specialiști în telecomunicații, este prima inițiativă de responsabilitate socială pe care compania a implementat-o.

De la lansare până în prezent, peste 1200 de studenți au absolvit Orange Educational Program, peste 500 dintre aceștia au luat parte la stagii de internship în cadrul Orange România, iar 165 au ales să-și realizeze lucrările de licență în cadrul companiei. Investițiile realizate de Orange în program sunt de aproape 1 milion de euro, suma fiind reprezentată de burse oferite studenților, dotarea laboratoarelor de curs și instalarea serviciului de wi-fi, ce oferă internet gratuit pentru studenți în toate sălile de curs și bibliotecă.

În cei 25 de ani de la lansarea primei ediții, programul s-a dezvoltat și a devenit un parteneriat eficient și de referință între mediul privat și cel academic, fundamentat pe inovație, cercetare și tehnologie, educație și integrare pe piața muncii și, bineînțeles, pe responsabilitate socială.

Astăzi, Orange Educational Program este prezent în cele mai importante centre universitare din țară: Universitatea Politehnica din București (din 1997), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (din 2018), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (din 2020), Universitatea Ovidius din Constanța (din 2020), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (din 2021), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (din 2021), Universitatea  Politehnica din Timișoara (din 2021), Universitatea de Vest din Timișoara (din 2021) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (din 2022).

În același timp, momentul aniversar este completat de încă o realizare. În data de 1 noiembrie, 3 noi generații de absolvenți, 2020, 2021, 2022, ai Orange Educational Program Universitatea Politehnica din București au fost premiați în cadrul Galei de absolvire. 99 studenți au fost invitați la festivitate pentru a primi diploma de absolvire a Orange Educational Program. Este primul eveniment festiv din cadrul programului după restricțiile impuse de pandemie.

„Ne mândrim cu tradiția responsabilității sociale pe care am inițiat-o acum 25 de ani prin Orange Educational Program și suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că au ales să ni se alăture în formarea viitorilor specialiști în domeniul telecomunicațiilor. Orange Educational Program este unul dintre programele de referință public-privat în domeniul educației, care oferă studenților cadrul pentru cercetare și inovare, posibilitatea de a interacționa cu cele mai noi tehnologii, de a lucra alături de mentorii Orange și de a-și transpune în practică proiectele educaționale. La absolvirea programului, studenții au competențe și abilități în plus pentru integrarea pe piața muncii și chiar șansa de obține un loc mult mai bine plătit ca urmare a experienței câștigate. Ne bucurăm că Orange este atât mediul de transpunere în practică a inovațiilor acestor tineri, cât și prima lor interacțiune cu un angajator”, a declarat Marius Maican, Chief Technology Officer, Orange România.

Mai multe detalii despre Orange Educational Program sunt disponibile aici: education.orange.ro.

Categorii