Orange lansează în premieră un serviciu dedicat persoanelor cu dizabilităti

23 ian. 2010
/ /
Orange lansează în premieră un serviciu dedicat persoanelor cu dizabilităti

Orange lansează în  premieră un serviciu dedicat persoanelor cu dizabilităţi

Bucuresti, 11 decembrie 2008. Orange Romania anunta lansarea serviciului Cronos Vocal prin intermediul caruia persoanele cu deficiente de vedere primesc vocal informatii despre abonamentul propriu.

Cronos Vocal se activeaza prin solicitarea titularului la Serviciul Clienti, iar in termen de 48 de ore acesta poate suna gratuit la numarul 7741 unde afla numarul de minute disponibile pana la sfarsitul lunii de facturare si valoarea costului suplimentar. Spre deosebire de serviciul standard care ofera informatiile de mai sus printr-un mesaj scris, nefolositor persoanelor nevazatoare sau slab vazatoare, Cronos Vocal foloseste vocea unui robot pentru a transmite aceleasi date. Serviciul a fost lansat luni, 8 decembrie.

Odata cu lansarea noii solutii de control al costurilor, Orange anunta introducerea optiunii de marire a fontului de pe site-ul propriu www.orange.ro. In felul acesta, navigarea in sectiunile precum oferta curenta, gama de terminale, programul Orange Thank You sau serviciul de roaming este mai accesibila pentru persoanele cu dificultati de vedere.

„In Romania exista aproximativ 80.000 de persoane inregistrate cu deficiente de vedere, iar multe dintre acestea folosesc serviciile de telefonie mobila. Prin lansarea Cronos Vocal, o solutie noua pe piata locala, clientii Orange care sufera de afectiuni de vedere vor obtine vocal informatii actualizate despre abonamentul propriu si isi vor putea gestiona contul mai usor.”, a declarat Sorin Blideran, Senior Product Manager Orange  Romania.

Sustinerea persoanelor cu deficiente de vedere si de auz face parte din strategia Orange de responsabilitate sociala. Inca din anul 2004 am incheiat un parteneriat durabil cu fundatia Light into Europe dedicat integrarii in societate a tinerilor cu afectiuni senzoriale prin care acestia beneficiaza de materiale educationale si de echipamente speciale, de consiliere in alegerea unei cariere si de un centru de resurse. Programul este unul de lunga durata care se va dezvolta astfel incat sa includa toate scolile speciale din tara si toate familiile cu deficienti.

Categorii