Orange şi Fly Taxi lansează aplicaţia ce permite plata prin SMS pentru călătoriile cu taxiul

15 ian. 2013
/ /
Orange şi Fly Taxi lansează aplicaţia ce permite plata prin SMS pentru călătoriile cu taxiul

Bucureşti, 15 ianuarie 2013. Începând din 15 ianuarie, Orange România împreună cu Fly Taxi lansează aplicaţia Fly Taxi, ce permite, în premieră naţională, plata călătoriei cu taxiul prin telefonul mobil.

Aplicaţia Fly Taxi se adresează posesorilor de smartphones, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play şi AppStore. Ea oferă utilizatorilor posibilitatea să comande direct un taxi, menţionând adresa de plecare şi destinaţia călătoriei. Aplicaţia calculează automat care este preţul călătoriei, afişează indicativul maşinii şi cere confirmarea clientului pentru a realiza plata direct cu telefonul. Ulterior clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii. Odată cu această confirmare, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii, în cazul clienţilor cu abonament, iar în cazul posesorilor de cartele suma necesară pentru plata călătoriei afişate şi confirmate în cadrul aplicaţiei li se va retrage din creditul PrePay. Aplicaţia contorizează timpul rămas până la sosirea taxiului şi atenţionează clientul cu 1 minut înainte, precum şi în momentul sosirii.

Comenzile şi plata cu telefonul mobil se pot face de oriunde din lume, urmând ca preluarea clientului să aibă loc la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, unde şoferul taxiului îl va aştepta cu o pancartă pe care scrie numele clientului. De asemenea, aplicaţia permite comandarea şi plata unui taxi în avans şi programarea zilei şi orei de sosire.

“Anul trecut am oferit clienţilor noştri servicii de plată prin SMS a rovinietei, a parcării, a accesului la metrou şi a călătoriilor pentru transportul urban în mai multe oraşe. Continuăm acest proces cu plata călătoriei cu taxiul prin aplicaţia Fly Taxi”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.

Serviciile de taxi Fly sunt disponibile pentru clienţii din Bucureşti. Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu Fly Taxi, Netopia MobilPay şi dezvoltatorul de aplicaţii Cronos Mobile.

Mai multe detalii sunt disponibile la serviciul de dispecerat Fly Taxi 0219440, prin apel cu tarif normal.

Categorii