Un nou Chief Financial Officer la Orange România

1 mart. 2016
/ /
Un nou Chief Financial Officer la Orange România

Bucureşti, 1 martie 2016. Orange România anunță cea mai nouă numire din cadrul planului de evoluție a echipei europene de conducere a grupului Orange.  Începând cu 1 mai 2016, Adela Guédon va fi noul director financiar al companiei, preluând funcția de la Diego Martinez Lopez, care va deveni Chief Financial Officer la Orange Spania.

De-a lungul mandatului său în România, Diego Martinez Lopez a avut un rol esenţial în coordonarea unor proiecte majore, precum contractul pentru acces la infrastructura fixă de bandă largă, cel de consolidare a birourilor din București şi parteneriatul pentru zona de mentenanță a rețelei. În această perioadă, Orange România a avut o performanţă financiară solidă, menţinându-şi veniturile pe o traiectorie ascendentă în condiţiile presiunii exercitate atât de piață, cât și de reglementare şi păstrându-și profitabilitatea pentru a continua investiţiile pe termen lung.

Cu 18 ani de carieră în domeniul financiar, Adela Guédon are o experienţă vastă pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv al companiei.

De naționalitate româno-franceză, Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în Grupul Orange. În 2007 a preluat prima funcţie internaţională - Chief Financial Officer la Orange Moldova, unde a jucat un rol semnificativ în conducerea programelor de eficientizare, în dezvoltarea şi implementarea strategiei pentru achiziția și integrarea cu succes a unui furnizor de servicii de internet.  În prezent, Adela este Controller al diviziei europene a Grupului Orange, rol din care supervizează echipa internaţională de controlling și activități din șapte ţări europene.

Evoluţia profesională a Adelei continuă acum cu funcţia de Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business, precum serviciile de comunicare convergente şi Orange Money.

Categorii