/

Top Management

Andrei Chirică

President of the Board of Directors

Andrei este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. In 1984 preia conducerea reţelei naţionale de telecomunicaţii în Direcţia Generală a Poştelor şi Telecomunicaţiilor, în calitate de Director General Adjunct. În perioada 1990-1994 este Ministru al Comunicatiilor, în trei guverne succesive. Din 1997, odată cu apariţia telefoniei mobile pe piaţa românească, este numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al MobilRom SA, actuala Orange România SA.

top-chirica-1

Julien Ducarroz

Chief Executive Officer

Absolvent al Institutului Politehnic Federal Elvețian din Zürich, Julien Ducarroz s-a alăturat Grupului Orange în urmă cu 22 de ani, acumulând pe parcurs o experiență complexă și variată pe piețele europene. Julien și-a început cariera în Orange România, în 2007, ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital și comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer. Pe parcursul mandatului său din România, a avut o contribuție majoră la lansarea serviciilor Orange TV și 4G și a consolidat poziția de lider a brandului Orange.
În 2016 Julien a fost numit CEO al Orange Moldova, iar realizările lui din această funcție includ lansarea de servicii convergente odată cu achiziția marilor operatori de cablu, transformarea culturală a organizației în vederea implementării atitudinilor pro-business și a metodologiei de lucru Agile și pregătirea implementării serviciilor financiare mobile.

Din 2020 Julien a fost numit CEO al Orange Polonia, iar sub conducerea sa compania a lansat și implementat strategia de creștere „.Grow”, care a condus la o accelerare a rezultatelor financiare și comerciale și la consolidarea poziției pe piață a Orange Polonia, dar și proiectul de referință, FiberCo JV, ce a asigurat extinderea amprentei de fibră optică și a contribuit la combaterea excluziunii digitale. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluții smart city din țară și și-a întărit poziția pe piața wholesale. Compania și-a îndeplinit obiectivele cheie pentru protecția mediului și, cu doi ani înainte de termen, a atins ținta de 65% din consum de energie, provenind din resurse regenerabile.

linkedin

Julien-Ducarroz-s

Adela Guédon

Chief Financial Officer

Adela Guédon are o carieră de 25 de ani în domeniul financiar pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv.

Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în grupul Orange. În 2007 preia funcția de CFO la Orange Moldova, iar, în 2013, devine Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care a supervizat echipa internaţională de controlling și activități din șapte ţări europene. Din mai 2016, Adela este Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de a sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business.

Adela are o diplomă de licență în contabilitate la ASE București, la care a adaugat un program de EMBA de la ASEBUSS/Kennesaw State University. A urmat, de asemenea, cursurile Finance and Controlling Business School a ESCP.

linkedin

top-adela-1

Antoine Drevon

Consumer Director

Antoine este absolvent al EDHEC – École Des Hautes Études Commerciales du Nord, iar parcursul său profesional în cadrul Grupului Orange a început în 2002, ca parte a Orange Graduate Program. Primele roluri importante au fost cele de Voice Department Manager la Orange France Home și Mobile CBM Marketing Manager la Orange France Mobile.

Cele mai recente funcții deținute de-a lungul carierei sale la Grup au fost în Iordania, ca Director de Marketing, și în biroul Orange din Maroc, care deservește 17 țări din Grupul Orange, ca responsabil de Business Development, cadru operațional și performanță transversală în Orange Orientul Mijlociu și Africa (OMEA).

Din rolul său la Orange România, Antoine coordonează strategia de marketing pentru segmentul B2C al companiei, de brand și comunicare, cu accent pe convergența fix-mobil și îmbunătățirea experienței digitale a clienților.

linkedin

antoine-drevon-265x410

Marius Maican

Technology Director

Marius a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Universităţii Politehnică din Bucureşti.
În 1997, odată cu apariţia operatorilor GSM în România, Marius a optat pentru MobilRom şi a preluat postul de Radio Design Engineer, urmând ca la sfârşitul aceluiaşi an să conducă echipa de inginerie celulară.Din anul 2007, a preluat poziţia de Convergent Transport & IP Network Manager.

Mare parte din proiectele de care s-a ocupat au fost proiecte mari de schimbare a tehnologiei folosite în Transilvania şi Moldova.

În 2011 este numit Operations and Maintenance Director, iar începând cu mai 2023 devine Technology Director în cadrul Orange România.

linkedin

DC4A6157-265x410

Florin Popa

Business to Business Director

Florin Popa, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul telecomunicațiilor, este Orange Business Director la Orange România din 2013.
Florin este licențiat în Economia Afacerilor și Drept al Academiei de Studii Economice București. Cariera sa în telecomunicații a început în decembrie 2001 când s-a alăturat MobilRom la Craiova. În 2004, s-a mutat la București și a ocupat diverse funcții de conducere în echipa de vânzări a Orange România. În 2007, a fost numit Director de Vânzări & Distribuție, iar din februarie 2013 ocupă funcția actuală.
În calitate de reprezentant al Orange Business pe piața locală, Florin vine cu o expertiză bogată în zona de conectivitate și de soluții IT&C care sprijină companiile și autoritățile publice în călătoria lor de transformare digitală. Sub conducerea lui Florin, veniturile Orange din soluțiile IT&C au devenit un motor semnificativ de creștere.

linkedin

top-florin-1

Irina Matea

Digital and Customer Experience Director

Irina Matea a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
S-a dezvoltat alături de echipa Orange ocupând inițial funcția de Customer Care Representative în anul 1998, evoluând apoi un an mai târziu la poziția de Corporate Major Accounts Representative și culminând în anul 2002 cu rolul de Corporate Customer Operations Team Leader. În anul 2003 devine Project Manager implementând cu succes prima platformă de knowledge base din Orange. Își continuă ascensiunea în anul 2006 ocupând funcția de Help Line Operations Manager timp de cinci ani, coordonează mai apoi proiectul Orange Money, începând cu anul 2015 este numită pe poziția de Customer Service Director, iar din 2024 este Digital and Customer Experience Director.

linkedin

DC4A9385-265x410

Luiza Müller

Human Resources Director

Luiza a absolvit Facultatea de finanţe, credit şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. S-a alăturat echipei Orange România (Mobilrom) în 1998 şi a parcurs următoarele etape profesionale: Senior Accountant, Accountant Coordinator şi apoi Accounting Manager. În 2008 s-a alăturat Comitetului Executiv al Orange România, în funcţia de Accounting & Tax Director, iar din 1 iulie 2017, este noul Director de Resurse Umane al companiei.

linkedin

top-luiza-1

Veronica Dogaru

Corporate Communications & CSR Director

Veronica este absolventă a Facultății de Litere la Universitatea din București și deține un masterat francofon în comunicare de la aceeași universitate, precum și o diplomă de PR de la Chartered Institute of Public Relations. Din martie 2022, ocupă funcția de Corporate Communications & CSR Director la Orange România, unde lucrează de peste 25 de ani, contribuind la strategiile de comunicare și participând la evenimente importante, cum ar fi lansările de produse și implicarea socială. Din 2015, este membru al Consiliului de Administrație al Fundației Orange.

linkedin

veronica-dogaru-265x400

Simona Opriș

General Counsel

Simona s-a alăturat echipei Orange în Septembrie 2023 și, în prima parte a activității sale, s-a implicat în definitivarea proiectului de fuziune legală între Orange România și Orange Romania Communications.

Simona are o experiență de 22 de ani în domeniul juridic, în special în domeniul financiar-bancar. În calitate de director, a condus activitatea juridică în cadrul mai multor bănci din România, parte a unor grupuri internaționale, coordonând multiple proiecte de tip Mergers & Acquisitions, de transformare și de integrare operațională. Adiacent activității de management al riscului juridic, Simona a coordonat activitatea de guvernanță corporativă și reglementare, conformitate, recuperare creanțe și evaluare.

Absolventă a Facultății de Drept, Simona este membru al Baroului București, al Baroului Chișinău (ca avocat străin) și al Asociației Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar. Totodată, este cadru didactic asociat în cadrul Academiei de Studii Economice și a contribuit cu studii la numeroase proiecte științifice și legislative.

linkedin

Simona Opriș.JPG

Alexandru Ilie

IT Director

Alexandru Ilie a absolvit Academia de Studii Economice din București, unde a urmat cursurile Facultății de Cibernetică și ulterior a obținut o diplomă de Master în Baze de Date.
În anul 2004 Alexandru și-a început cariera în industria telecom. Timp de 14 ani el a ocupat funcții precum Senior Manager IT Delivery și Head of Digital IT Systems, acumulând o experiență vastă în telecom și IT prin implementarea a numeroase proiecte, contribuind constant la lansarea de noi produse comerciale.
În 2022, Alexandru s-a alăturat echipei Orange România preluând funcția de IT Director în cadrul căreia are rolul de a defini și implementa strategia de evoluție a soluțiilor IT care să susțină dezvoltarea și leadershipul companiei.

linkedin

alexandru-ilie-265x400

Răzvan Bogasiu

Strategy, Transformation and Wholesale Director

Răzvan are o experiență de aproape 20 ani în consultanță financiară, în telecom, domeniul bancar și în bunuri de larg consum. În rolul său anterior, a fost implicat timp de 7 ani în proiecte strategice ce au vizat servicii de convergență fix-mobil, procese de fuziuni și achiziții, dar și identificarea oportunităților de business adiacente.
Din 2020 s-a alăturat Orange România pentru a conduce planificarea integrării pentru achiziția Telekom (Orange Romania Communications), iar în 2021 a fost numit Director Executiv Strategie, Transformare, Afaceri Publice și Servicii Wholesale în Orange Romania Communications, unde a avut rolul de partener strategic pentru CEO și Orange Group pe subiecte de integrare. Din 2024 este Strategy, Transformation and Wholesale Director, iar din această postură își va continua misiunea de a defini, susține execuția și implementarea strategiei, urmărind valorificarea capacităților mobile și fixe pentru consolidarea poziției de lider pe care o are Orange în serviciile de wholesale.

linkedin

Razvan Bogasiu.jpg

Categorii