/

Top Management

Andrei Chirică

President of the Board of Directors

Andrei este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. In 1984 preia conducerea reţelei naţionale de telecomunicaţii în Direcţia Generală a Poştelor şi Telecomunicaţiilor, în calitate de Director General Adjunct. În perioada 1990-1994 este Ministru al Comunicatiilor, în trei guverne succesive. Din 1997, odată cu apariţia telefoniei mobile pe piaţa românească, este numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al MobilRom SA, actuala Orange România SA.

top-chirica-1

Julien Ducarroz

Chief Executive Officer

Absolvent al Institutului Politehnic Federal Elvețian din Zürich, Julien Ducarroz s-a alăturat Grupului Orange în urmă cu 22 de ani, acumulând pe parcurs o experiență complexă și variată pe piețele europene. Julien și-a început cariera în Orange România, în 2007, ca Strategy Director, iar din 2009 a condus echipele de vânzări, marketing, digital și comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer. Pe parcursul mandatului său din România, a avut o contribuție majoră la lansarea serviciilor Orange TV și 4G și a consolidat poziția de lider a brandului Orange.
În 2016 Julien a fost numit CEO al Orange Moldova, iar realizările lui din această funcție includ lansarea de servicii convergente odată cu achiziția marilor operatori de cablu, transformarea culturală a organizației în vederea implementării atitudinilor pro-business și a metodologiei de lucru Agile și pregătirea implementării serviciilor financiare mobile.

Din 2020 Julien a fost numit CEO al Orange Polonia, iar sub conducerea sa compania a lansat și implementat strategia de creștere „.Grow”, care a condus la o accelerare a rezultatelor financiare și comerciale și la consolidarea poziției pe piață a Orange Polonia, dar și proiectul de referință, FiberCo JV, ce a asigurat extinderea amprentei de fibră optică și a contribuit la combaterea excluziunii digitale. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluții smart city din țară și și-a întărit poziția pe piața wholesale. Compania și-a îndeplinit obiectivele cheie pentru protecția mediului și, cu doi ani înainte de termen, a atins ținta de 65% din consum de energie, provenind din resurse regenerabile.

linkedin

Julien-Ducarroz-s

Adela Guédon

Chief Financial Officer

Adela Guédon are o carieră de 25 de ani în domeniul financiar pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv.

Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în grupul Orange. În 2007 preia funcția de CFO la Orange Moldova, iar, în 2013, devine Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care a supervizat echipa internaţională de controlling și activități din șapte ţări europene. Din mai 2016, Adela este Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de a sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business.

Adela are o diplomă de licență în contabilitate la ASE București, la care a adaugat un program de EMBA de la ASEBUSS/Kennesaw State University. A urmat, de asemenea, cursurile Finance and Controlling Business School a ESCP.

linkedin

top-adela-1

Antoine Drevon

Chief Marketing Officer

Antoine este absolvent al EDHEC – École Des Hautes Études Commerciales du Nord, iar parcursul său profesional în cadrul Grupului Orange a început în 2002, ca parte a Orange Graduate Program. Primele roluri importante din companie au fost cele de Voice Department Manager la Orange France Home și Mobile CBM Marketing Manager la Orange France Mobile.

Cele mai recente funcții deținute de-a lungul carierei sale la Grup au fost în Iordania, ca Director de Marketing, și în biroul Orange din Maroc, care deservește 17 țări din Grupul Orange, ca responsabil de Business Development, cadru operațional și performanță transversală în Orange Orientul Mijlociu și Africa (OMEA).

Din rolul său la Orange România, pe care îl ocupă din 2022, Antoine coordonează strategia de marketing pentru segmentul B2C al companiei, de brand și comunicare, cu accent pe convergența fix-mobil, îmbunătățirea experienței digitale a clienților și pe crearea de sinergii între serviciile de telecomunicații și cele financiare mobile.

linkedin

antoine-drevon-265x410

Marius Maican

Technology Director

Marius a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Universităţii Politehnică din Bucureşti.
În 1997, odată cu apariţia operatorilor GSM în România, Marius a optat pentru MobilRom şi a preluat postul de Radio Design Engineer, urmând ca la sfârşitul aceluiaşi an să conducă echipa de inginerie celulară.Din anul 2007, a preluat poziţia de Convergent Transport & IP Network Manager.

Mare parte din proiectele de care s-a ocupat au fost proiecte mari de schimbare a tehnologiei folosite în Transilvania şi Moldova.

În 2011 este numit Operations and Maintenance Director, iar începând cu mai 2023 devine Technology Director în cadrul Orange România.

linkedin

DC4A6157-265x410

Florin Popa

Business to Business Director

Florin Popa, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul telecomunicațiilor, este Business to Business Director la Orange România din 2013. În calitate de reprezentant al Orange Business pe piața locală, Florin vine cu o experiență duală, în zona de conectivitate și de soluții IT&C. Această exprtiză duală de operator și integrator de soluții, poziționează Orange Business în mod unic, oferind servicii fix-mobile și IT&C care sprijină companiile și autoritățile publice în călătoria lor de transformare digitală. Sub conducerea lui Florin, veniturile Orange din soluțiile IT&C au devenit un motor semnificativ de creștere.

Florin este licențiat în Economia Afacerilor și Drept al Academiei de Studii Economice București. Cariera sa în telecomunicații a început în decembrie 2001 când s-a alăturat MobilRom la Craiova. În 2004, s-a mutat la București și a ocupat diverse funcții de conducere în echipa de vânzări a Orange România. În 2007, a fost numit Director de Vânzări & Distribuție, iar din februarie 2013 ocupă funcția actuală.

linkedin

top-florin-1

Dorin Odiaţiu

Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director

Dorin a obţinut diploma de inginer specializat în electronică şi transporturi în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. În 1997 s-a alăturat Orange Romania (MobilRom) ca International Roaming Coordinator. Din anul 2001 până în 2007 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager. Anul 2007 îi aduce numirea în funcţia de Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România. De la 1 februarie 2009, Dorin este Marketing Director la Orange România , iar de la 1 mai 2012 este Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director.

linkedin

top-dorin-1

Irina Matea

Customer Service Director

Nascuta in Bucuresti, pe 30 aprilie 1976, Irina Matea a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
S-a dezvoltat alaturi de echipa Orange ocupand initial functia de Customer Care Representative in anul 1998, evoluand apoi un an mai tarziu la pozitia de Corporate Major Accounts Representative si culminand in anul 2002 cu rolul de Corporate Customer Operations Team Leader. In anul 2003 devine Project Manager implementand cu succes prima platforma de knowledge base din Orange si primul ScOrange. Isi continua ascensiunea in anul 2006 ocupand functia de Help Line Operations Manager timp de cinci ani, coordoneaza mai apoi proiectul Orange Money si incepand cu anul 2015 este numita pe pozitia de Customer Service Director.

linkedin

DC4A9385-265x410

Luiza Müller

Human Resources Director

Luiza a absolvit Facultatea de finanţe, credit şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. S-a alăturat echipei Orange România (Mobilrom) în 1998 şi a parcurs următoarele etape profesionale: Senior Accountant, Accountant Coordinator şi apoi Accounting Manager. În 2008 s-a alăturat Comitetului Executiv al Orange România, în funcţia de Accounting & Tax Director, iar din 1 iulie 2017, este noul Director de Resurse Umane al companiei.

linkedin

top-luiza-1

Veronica Dogaru

Corporate Communications & CSR Director

Veronica este absolventă a Facultății de Litere de la Universitatea din București, a unui masterat în comunicare franceză la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a aceleiași universități și deținătoarea unei diplome de PR de la Chartered Institute of Public Relations.
Veronica ocupă din luna martie 2022 funcția de Corporate Communications & CSR Director.

Cu o experiență de aproape 25 de ani în Orange România, Veronica Dogaru s-a alăturat companiei în 1998, iar parcursul ei profesional s-a conturat în zona de comunicare: a devenit Public Relations Manager în 2011, iar în 2012 a fost desemnată Head of Corporate Communications & CSR. Din această postură a condus strategia de implicare socială, comunicare internă și PR și a fost prezentă activ în mijlocul mai multor momente esențiale pentru companie, precum lansarea apelurilor internaționale HD Voice sau lansările rețelei 4G & 5G. Din 2015 Veronica este și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Orange.

linkedin

veronica-dogaru-265x400

Alexandru Ilie

IT Director

Alexandru Ilie a absolvit Academia de Studii Economice din București, unde a urmat cursurile Facultății de Cibernetică și ulterior a obținut o diplomă de Master în Baze de Date.
În anul 2004 Alexandru și-a început cariera în industria telecom. Timp de 14 ani el a ocupat funcții precum Senior Manager IT Delivery și Head of Digital IT Systems, acumulând o experiență vastă în telecom și IT prin implementarea a numeroase proiecte, contribuind constant la lansarea de noi produse comerciale.
În 2022, Alexandru s-a alăturat echipei Orange România preluând funcția de IT Director în cadrul căreia are rolul de a defini și implementa strategia de evoluție a soluțiilor IT care să susțină dezvoltarea și leadershipul companiei.

linkedin

alexandru-ilie-265x400

Monica Ionescu

Controlling & Financial Planning Director

Monica a absolvit Facultatea de Management și un Master în Managementul Investițiilor, în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Și-a început cariera profesională în cadrul unui proiect Phare, ca analist financiar în Ministerul Comunicațiilor, iar în 2000 s-a angajat la Orange ca Junior Acountant în departamentul Financiar.

Experiența manageriala începe pentru ea în 2006, când devine Revenues Reporting Manager, iar în 2008 Monica este numita Country Controller pentru Orange Armenia și Orange Dominicana. În decembrie 2014 Monica este promovată în funcția de Head of Controlling, de atunci având un rol activ de consilier pentru top managementul companiei. Din mai 2017 este Controlling & Financial Planning Director, rolul său fiind alinierea activităților de control financiar cu contextul de business.

linkedin

B11A3028-265x410

Dan Cristea

Business Performance & Quality Director

Dan este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi al Facultăţii de Management din cadrul ASE Bucureşti. În anul 2001 s-a alăturat departamentului tehnic al Orange România pe poziţia de coordonator de proiecte transversale. A participat la majoritatea programelor de investiţii şi la dezvoltarea sistemelor tehnice, iar în paralel a contribuit la implementarea programelor de management al calităţii serviciilor oferite de departamentul tehnic. Începând din anul 2009 ocupă funcţia de Business Plannig Director şi conduce o echipă creată cu scopul de a gestiona transversal activitatea de management de proiecte, oferte şi programe, precum şi managementul performanţei în cadrul companiei.

linkedin

AD2I4938-265x410

Adrian Pănuţă

Sales & Distribution Director

Adrian a absolvit Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Chişinău şi Facultatea de Fizica a Universităţii de Stat din Republica Moldova. Deţine de asemenea şi un MBA la Toulouse Business School. Echipei Orange Moldova i s-a alăturat în 1998, iar din decembrie 2010 a ocupat poziţia de Sales Director, fiind implicat în proiecte strategice precum: securizarea canalului exclusiv de francize, creşterea accelerată a performanţei comerciale în francize şi în retailul direct, distribuţia puternică şi eficientă a serviciilor PrePay, dezvoltarea conceptului smart store, precum şi lansarea cu succes a proiectului pilot pentru servicii convergente. Din 1 septembrie 2017, cu un nou rol de Sales & Distribution Director în cadrul Orange România, Adrian are drept obiectiv elaborarea şi implementarea strategiilor de vânzări si distributie, continuând astfel rezultatele excepţionale ale echipei.

linkedin

DC4A6134-265x410

Adrian Matei

Data, AI & Enterprise Digital Solutions Director

Adrian a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica din București. În 2011 și-a încheiat studiile doctorale în cadrul aceleiași facultăți, cu un proiect de cercetare în domeniul IoT/Connected Cars, urmând cursurile WU Executive MBA la Universitatea de Economie și Business din Viena.

S-a alăturat echipei Orange în 2006, ca parte din programul de bursieri Orange Education. A evoluat ca Expert, Project Manager sau Program Manager în cadrul departamentului Technology, coordonând inițiative majore de transformare de rețea. Din februarie 2021 este Data, AI & Enterprise Solutions Director, fiind responsabil de evoluția digitală și maturitatea analitică a companiei, bazată pe date, automatizarea proceselor de business și operaționale & inteligența artificială, conducând definirea și implementarea priorităților de transformare în domeniu.

linkedin

AdrianMatei-265x410

Categorii