Un zâmbet molipsitor, un joie de vivre emanat prin toți porii și multă, dar foarte multă energie, meticulozitate și disciplină, toate s-au combinat în mod fericit în Mădălina, colega noastră de la Orange Business. Pe lângă acestea, Mădă, așa cum îi spun cei apropiați, este și o persoană plină de abilități-surpriză, care o ajută mereu să păstreze echilibrul între viața personală și cea profesională și să facă față situațiilor diverse ce pot apărea on a daily basis. Astfel, am rugat-o să ne divulge și nouă câteva dintre ele, cu speranța că vom ”fura” niște lucruri utile pentru momentele petrecute la laptop & în afara lui. Despre cum pot face casă bună jobul la Orange, sporturile extreme, călătoriile și dezvoltarea personală, în cele ce urmează!
Pentru că unii dintre noi te cunosc foarte bine, alți colegi te știu doar de pe sticlă (și să ne spui tu și de ce 😉), iar unii mai deloc, spune-ne, te rugăm, cine este Mădălina Pavel?
Salutare! Atât pentru cei care mă cunosc, cât și pentru cei cu care nu am interacționat până acum, colegi și urmăritori ai acestui blog deopotrivă, eu sunt Mădălina Florentina Pavel, Business Services Marketing Manager și gazda primului podcast intern al Orange România: OOPS! (Out of Office Podcast Series). Despre mine, pe scurt: la cei 33 de ani împliniți, pot afirma cu certitudine că sportul, curajul și curiozitatea fac parte din ADN-ul meu. Mă declar o împătimită a sporturilor de echipă după cei peste 10 ani de handbal de performanță, sport practicat la echipe precum Rapid, CSS6 și Spartac București. În paralel am jucat și baschet în liceu, iar din 2014 joc fotbal feminin la nivel amator. Sunt o devoratoare de adrenalină îndreptată spre sporturile extreme, având la activ un zbor cu motodeltaplanul, săritura cu parașuta, sesiuni de karting, rafting, sailing, tiroliană, pendul și zbor deasupra apei cu flyboard-ul.
În cei 7 ani de Orange, ai făcut cu ușurință trecerea din zona de Sales & Distribution în cea de Internal Communication, iar ulterior ai îmbrățișat oportunitatea de a lucra în echipa de Marketing, Business to Business. Care este cel mai important & rewarding proiect la care ai lucrat în ultimii ani? Dar cel mai emoționant?
Privind în retrospectivă, toți cei 7 ani de până acum au fost asemenea unui carusel cu emoții, de neoprit chiar, pentru ca am întâmpinat la fiecare pas, cu fiecare etapă parcursă, nenumărate challenge-uri ce m-au ajutat să evoluez și descopăr omul care sunt în prezent, atât profesional, cât și în plan personal. Pentru fiecare proiect la care am lucrat, fie că era vorba de o campanie de comunicare, promovare a unui produs ori un eveniment intern, am acordat același nivel de importanță, timp și atenție.
Cu toate acestea, rămâne tipărit în memorie challenge-ul primit în urmă cu trei ani de la Veronica Dogaru, Corporate Communications & CSR Director, de a ieși din zona mea de confort și de a accepta să fiu gazda OOPS! - primul podcast intern din Orange România, unul dintre cele mai rewarding și emoționante proiecte, din punctul meu de vedere, de pe micile ecrane începând cu luna septembrie a anului 2021. De ce emoționant? Pentru că este cu și despre oameni, mai concret despre colegii noștri din Orange alături de care lucrăm zi de zi și cărora la descoperim poveștile și pasiunile mai mult sau mai puțin cunoscute ori practicate. Ajuns la sezonul cu numărul trei, Out of Office Podcast Series a acumulat peste 20 de episoade video, fiind urmărit în continuare de peste 1500 de colegi din Orange România și Orange Romania Communications.
Între rolurile pe care le ai în echipa de Marketing a departamentului Business to Business, respectiv de Business Services Marketing Manager și separat, de Content Manager, și înregistrările pentru podcastul OOPS!, cum reușești să jonglezi cu jobul & pasiunile tale, astfel încât să obții acel echilibru mult dorit între viața profesională și cea personală?
Atunci când îmi propun reușesc, iar secretul stă în disciplină. Îmi organizez agenda zilnic astfel încât să îmi rămână timp și pentru sport, lectură ori relaxare. Obiectivul meu este să fac câte puțin din toate, iar la final de zi să fiu recunoscătoare că am dedicat timp pentru ambele planuri, profesional și personal. În situația în care nu bifez o oră de sport după programul de lucru, cu siguranță aloc timp pentru dezvoltare personală, fie că citesc, ascult un podcast ori aprofundez anumite subiecte din domenii de interes. Fotbalul e planificat pentru zilele de weekend. Iar dacă se întâmplă să nu reușesc să joc, mă uit la cel puțin un meci pe Orange Sport. 😊
Am adus vorba despre pasiuni: știm că în Orange ești unul dintre colegii care au îmbrățișat cu ușurință o serie de hobby-uri, diferite și spectaculoase în același timp. Care ar fi top 5 pasiuni pentru tine?
Pentru ca sunt o persoană curioasă, aș extinde lista la mai mult de 5 pasiuni, însă am să le menționez aici pe cele mai importante pentru mine:
1. Fotbalul, pe care obișnuiesc să îl practic în fiecare săptămână;
2. Sporturile extreme (aproape în fiecare an, în iulie, când e ziua mea de naștere, îmi propun să testez un sport care să îmi ridice nivelul de adrenalină);
3. Fotografia, pentru că oprește timpul în loc;
4. Lectura laolaltă cu călătoriile (în timp și spațiu 😊);
5. Design-ul vestimentar și cel de interior, pentru că am o afinitate pentru frumos si creativitate.
(Mai e loc și pentru 6? Trec și pasiunea pentru gătit aici, cu prepararea dulciurilor drept cap de afiș. Gata! 😊)
Când a apărut fotbalul în viața ta și de ce tocmai fotbal?
Primul meu contact cu fotbalul feminin a fost în anul 2014, pe vremea când lucram într-o altă corporație. Îmi aduc aminte și acum cât de entuziasmată am fost când am citit anunțul de “recrutare” pentru alcătuirea unei echipe de fotbal feminin care să reprezinte compania la Corporate Games, competiție de fotbal masculin si feminin organizată în București între mai multe corporații participante. Challenge accepted! Fără să stau pe gânduri, m-am înscris în echipă, am luat parte la antrenamentele de pregătire, iar rezultatele nu au întârziat să apară: în primul an, am ocupat locul II pe podium, iar în 2015 ne-am clasat pe locul I, învingând echipa de fotbal feminin a unei alte companii, care a și fost câștigătoare a locului întâi ani la rândul.
După o pauză de câțiva ani, fotbalul a revenit în prim-plan în 2019, pe vremea când lucram în echipa de Comunicare internă din Orange. Am auzit că se formează o echipă de fotbal feminin pentru a reprezenta Orange România în competiția Orange Passion organizată în fiecare an la nivel de Grup și nici de această dată nu am stat mult pe gânduri. Am sportul în sânge, plus că old & healthy habits die hard.
În 2019 turneul a avut loc chiar în România, unde s-au înscris echipe de fotbal masculin și feminin din țări membre ale Grupului Orange, precum Franța, Maroc, Belgia, Moldova. La finalul acestui turneu, atât echipa de fotbal masculin, cât și cea de fotbal feminin au fost câștigătoarele primului loc, învingând mult-temutele echipe din Moldova, respectiv Franța. Emoțiile de pe teren, lupta dusă până la ultimul fluier al arbitrului și sprijinul suporterilor rămân de neuitat. Pentru încrederea și timpul acordate echipei de fotbal feminin îi mulțumesc antrenorului MM, colegul nostru Marian Morărașu, ICT Business Development Manager în B2B.
Cum se desfășoară activitatea ta sportivă obișnuită? Cât de des mergi la antrenamente, participi la concursuri, pleci în cantonament?
Nicio săptămână fără fotbal! Și asta datorită colegelor mele din Club Sportiv Ocazional, un grup informal ce militează pentru incluziune și un stil de viață sănătos prin practicarea sportului. Întâlnirile din cadrul "Fotbal Feminin Ocazional" au loc în fiecare weekend pe un teren ori într-un balon închiriat de noi, în funcție de vreme. Alături de CSO am participat doi ani consecutivi la EuroGames, o competiție organizată la nivel european, cu echipe de fotbal feminin și masculin din țări precum Olanda, Franța, Germania, Macedonia și multe altele.
Dacă ai avea ocazia să joci direct cu niște vedete ale acestui sport, pe cine ai vedea în echipa ta și de ce?
Dacă la handbal am avut oportunitatea în perioada junioratului de a juca pe același teren cu Cristina Neagu și să o marchez om la om, la fotbal tot în apărare mă poziționez și mi-ar plăcea să fac echipă cu Camelia Caesar, care este o fotbalistă profesionistă ce joacă ca portar la clubul italian AS Roma din Serie A și la naționala feminină a României.
Într-un moment în care în România puține sporturi mai reușesc să ne aducă emoții în inimă și stomac, ce șanse dai echipei feminine de fotbal a României să se afirme în competițiile internaționale?
Pe o scară de la 1 la 10? Răspunsul este 10! Și nu pentru că este numărul meu preferat, 😊 ci pentru că tricolorele din echipa de fotbal feminin sunt foarte hotărâte pe teren și învingătoare cu fiecare meci jucat. Chiar ultima partidă din aprilie jucată cu Maroc pe terenul din Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” a fost spectaculoasă, în ciuda vremii potrivnice. Naționala feminină a României a încheiat meciul cu o victorie (1-0).
În ce fel te-au ajutat sportul și celelalte hobby-uri să fii Mădălina de azi? Cum crezi că și-au pus amprenta asupra ta toate aceste activități privite de mulți ca fiind de nișă?
Am certitudinea ca majoritatea abilităților dobândite până în prezent, de organizare, spirit de echipă, comunicare, proactivitate și viteză de reacție, se datorează sporturilor practicate și își lasă în continuare o pecete asupra mea, în viața profesională și cea privată. Concret, sportul și celelalte hobby-uri practicate m-au ajutat să mă descopăr și să îmi construiesc un mindset fără limite și frici.
Ce sfat ai avea pentru cei care se tem de neprevăzut și de testarea limitelor personale?
Să iasă din zona de confort și să depășească granița neprevăzutului. Ce este dincolo de neprevăzut, merită experimentat și trăit la intensitate maximă!